Var god vänta - sidan laddar
Loading
Tiden varierar beroende på vilken typ av internetuppkoppling du har samt om du laddar upp bilder eller dokument.

Malexanderbloggen

Nytt liv i Malexander!

Publicerad: lördagen den 29 januari klockan 16:48

Under förmiddagen åkte jag E4a Stockholm - Linköping. Det är mer snö kvar norr om Norrköping än vad det är här hemma och i Malexander. Körbanan var snö- och isfri men under de 20 milen konsumerades det spolvätska!



Ibland är jag irriterad över snöröjningen mellan Boxholm – Malexander. Spolvätska behövs dock inte där!









Nytt liv i Malexander! Du har läst bloggen hoppas jag! Annars är adressen http://www.nyttlivimalexander.blogspot.com/ (klicka på länken så kommer Du dit).



Bloggens namn utmanar – inte bara Tumbo Gård utan oss alla som älskar malexanderbygden! Det är inte bara namnet som utmanar/inspirerar. De olika blogginläggens rubriker är lika stimulerande. Läser Du dessutom innehållet i övrigt ….för att inte tala om fotona så är risken (möjligheten!) stor att Din hjärna nappar och börjar leta efter egna och helt andra möjligheter än de som bloggen tar upp.



På E4a genom Södermanland såg jag en skylt, ”Struts och kalkon”. Ja, varför inte!











Nytt liv i Malexander! Det gamla livet då? Ja, inte går det av för hackor. Tre restauranger, varav två med hotell och en med vandrarhem - hela tiden satsande på förnyelse och utveckling. Sommarbutiken, som just bygger om sin lokal. En husfabrik med orderboken fylld och olika serviceföretag.











En bransch som – förutom skogsbruket - också är mycket betydelsefull för bygden är djurföretagen (lantbruk med inriktning på djur). ”Utan djur – ingen äng” står det på en skylt i närheten av Kisa. Har Du tänkt tanken? Vad skulle hända om dessa betande djur inte fanns – eller kanske mer riktigt om lantbrukarna inte fanns? Vägen mellan Boxholm och Malexander skulle troligen helt kantas av skog - utan öppna rutor i landskapet! Må dessa och kommande trägna generationer av lantbrukare utmed väg 580, i Moo, i Skärlunda, i Danskebo, i Mellansjö och på andra platser i bygden alltid finnas. Gärna fler än idag!











Och Du och jag? Bidrar vi? Gå in på Tumbobloggen, http://www.nyttlivimalexander.blogspot.com/. Låt tankarna spreta och växa! Det gör inget om inte allas alla tankar förverkligas – bara någon gör det!



Vad skulle hända om var och en av oss som läser denna blogg bidrar med var sin utvecklingsidé? 600 idéer under en månad! Utmärkt! Jag vet inte vad som i övrigt skulle hända men – med risk för att något lavinartat kommer att inträffa: skriv Dina idéer som en kommentar till detta inlägg.







Tänk positivt och tänk till!
Skriven av Håkan Jutterdal

Skriv kommentar:
OBS: Du måste logga in för att kunna posta kommentarer

Nyinflyttad?

Är du nyinflyttad i Malexander socken?

Ta kontakt med oss i Byalaget så väntar en välkomstpresen!

Mvh Byalagets styrelse.

Närtrafik

Beställ kompletterande resa till eller från Boxholm.

Beställningstider
Vardagar 09.00-12.30 samt
17.00–22.00
Lördag och söndag 09.00-17.00

Beställ resan på tel 077-171 10 20 minst 2 timmar innan. Pris 45 kr. (2017-06-25)

Obs: Önskad tid kan ändras med upp till 30 min för att samordna med andra resenärer. Dock garanteras en senast framme tid.

Mer info på Östgötatrafikens hemsida

Frågan

Vart åker du helst för att handla mat?
Antal svar 43473 st » Se resultat
Copyright © 2024 Malexanders Byalag | Ansvarig utgivare: Gunnar Malgeryd