Var god vänta - sidan laddar
Loading
Tiden varierar beroende på vilken typ av internetuppkoppling du har samt om du laddar upp bilder eller dokument.

Malexanderbloggen

Jag längtar.......!

Publicerad: tisdagen den 1 mars klockan 21:27

Influensor har gjort mina besök i Malexander mer sporadiska senaste månaden. Så visst längtar jag till Granvägen. Vi har så härlig värme där. Den öppna spiseln med täljstenselement ger en härlig värme. När vi eldat några timmar har temperaturen stigit med drygt 10 grader och efter något dygn så har även väggar, golv och tak värmts upp.



Det är inte bara den sköna stugvärmen som lockar. Fågel- och djurlivet runt huset drar också. Kanske har jag fel men jag har en känsla av att antalet småfåglar minskat. Det gick i vart fall åt mer fågelfrö förra vintern. Domherrarna sys inte så ofta. Har de kanske flyttat till någon annan av Er och mumsar på godare fröer än vi bjuder på? Det gör i så fall inget – bara de får mat! Rådjuren har definitivt blivit färre än förra året.



Datakursen som vi haft i Föreningshuset saknar jag också. De tio eleverna och de sex handledarna, alla i eller nära pensionsåldern var trevliga att arbeta ihop med. Visst är det fantastiskt att 16 malexanderbor (nästan 7 % av bygdens befolkning) sätter sig ett antal lördagsförmiddagar i Föreningshuset för att öva, lära och lära ut hur datorer kan användas! Ca hälften av eleverna har inför kursen köpt sin första dator. Nedan ser Du en bild på alla som deltagit/medverkat.





På bilden saknas Conny (influensasjuk)



Nu fortsätter vi med ytterligare en datakurs i Föreningshuset – om tillräckligt många anmäler sig. Ring 0142-895 40 (Boxholms bibliotek) och anmäl Dig, om Du vill gå kursen! Anmälningstiden går ut den 8 mars och det är först till kvarn som gäller.
Skriven av Håkan Jutterdal

Skriv kommentar:
OBS: Du måste logga in för att kunna posta kommentarer

Nyinflyttad?

Är du nyinflyttad i Malexander socken?

Ta kontakt med oss i Byalaget så väntar en välkomstpresen!

Mvh Byalagets styrelse.

Närtrafik

Beställ kompletterande resa till eller från Boxholm.

Beställningstider
Vardagar 09.00-12.30 samt
17.00–22.00
Lördag och söndag 09.00-17.00

Beställ resan på tel 077-171 10 20 minst 2 timmar innan. Pris 45 kr. (2017-06-25)

Obs: Önskad tid kan ändras med upp till 30 min för att samordna med andra resenärer. Dock garanteras en senast framme tid.

Mer info på Östgötatrafikens hemsida

Frågan

Vart åker du helst för att handla mat?
Antal svar 43473 st » Se resultat
Copyright © 2024 Malexanders Byalag | Ansvarig utgivare: Gunnar Malgeryd