Var god vänta - sidan laddar
Loading
Tiden varierar beroende på vilken typ av internetuppkoppling du har samt om du laddar upp bilder eller dokument.

Malexanderbloggen

Jag blir matt!

Publicerad: torsdagen den 10 mars klockan 09:28

I går kväll skulle det ha varit på ett möte som Boxholms kommun ordnade i samarbete med bl.a. länsbygderådet. Alla kommunens byalag bjöds in. Ingen, förutom Malexander byalag anmälde sig. Mötet ställdes in - och det känns ju ganska naturligt!



Det som händer är nu att vi som bor och vistas i Boxholms kommun går miste om dels ett hyfsat stort utvecklingsbidrag - 50 000 kr från kommunen och ytterligare 150 000 kr i form av leaderbidrag - dels och framför allt om möjligheten att samarbeta över bygränser för att tillsammans skapa utvecklingsplaner med förslag till åtgärder för att


  • behålla och utöka lokal service

  • öka företagandet (med minst ett nystartat företag/kommun)

  • skapa samverkansvinster och öka den lokala demokratin inom respektive kommun och inom/mellan de sex kommunerna i södra skogsbygden.
Men nix – den möjligheten var inte tillräckligt lockande! Andra kan ta hand om bidragen och möjligheterna medan vår bygd får fortsätta att gå mot en situation liknande den i Norrlands inland och i Lappland. Jag blir matt! Per-Arne Larsson, Per-Åke Agnevik och övriga kommunpolitiker är inte att avundas.



Länsbygderådet har dock genom Pia Tingvall lovat att Boxholms kommun får vara vara med och ta del av erfarenheter och bra uppslag från övriga deltagande kommuner. Det gör att hoppet inte har släckts.







Malexander byalag har med bredband tvärs genom socknen mellan väg 580 och Danielshammar i sin verksamhetsplan. Det kan vi tillsammans med intresserade fastighetsägare jobba vidare med. Det finns ju konkreta exempel i bygden på inflyttningar, som sannolikt inte blivit av om det snabba bredbandet inte funnits. Hör av Er och engagera Er så kanske fiberkabeln ”på tvärsen” finns här inom fem år.
Skriven av Håkan Jutterdal

Skriv kommentar:
OBS: Du måste logga in för att kunna posta kommentarer

Nyinflyttad?

Är du nyinflyttad i Malexander socken?

Ta kontakt med oss i Byalaget så väntar en välkomstpresen!

Mvh Byalagets styrelse.

Närtrafik

Beställ kompletterande resa till eller från Boxholm.

Beställningstider
Vardagar 09.00-12.30 samt
17.00–22.00
Lördag och söndag 09.00-17.00

Beställ resan på tel 077-171 10 20 minst 2 timmar innan. Pris 45 kr. (2017-06-25)

Obs: Önskad tid kan ändras med upp till 30 min för att samordna med andra resenärer. Dock garanteras en senast framme tid.

Mer info på Östgötatrafikens hemsida

Frågan

Vart åker du helst för att handla mat?
Antal svar 43473 st » Se resultat
Copyright © 2024 Malexanders Byalag | Ansvarig utgivare: Gunnar Malgeryd