Var god vänta - sidan laddar
Loading
Tiden varierar beroende på vilken typ av internetuppkoppling du har samt om du laddar upp bilder eller dokument.

Malexanderbloggen

Luftigt i systemet!

Publicerad: måndagen den 6 juni klockan 19:33

I alla år har vi kunnat använda grannens sjöbevattningssystem – dock inte förra året och, hittills, i år. Luft är problemet.

Pumpen fungerar precis som en diflaska. Luft mellan bebisens mun och mjölken ger ingen mat. Bebisen och matarna fixar problemet - men inte jag - ännu!



Jag har satt till timmar både i fjol och hittills i år utan att det blivit vatten i en ihållande "pelare" mellan sjön och pumpen (dvs. munnen). Eriks och mina egna rörtänger, vattenslang från det kommunala systemet för att fylla pumpen och ledningen till sjön och alla andra fiffiga knep har inte gett annan effekt än ett antal kalla duschar av vattenledningsvatten med genomblöta kläder följd. Vadandet i sjövattnet i foppatofflor för att testa bottenventil och tätheten mellan ventil och slang har varit höjdpunkter.











Det vackert böljande landskapet ner mot sjön, som vi älskar, är anledningen till allt strul. När vattenledningsvattnet, som vi fyller på uppifrån, når kullens topp rusar det iväg utför och skapar luftbubblor. Till råga på allt är det två krön som vattnet ska över. Puh, jag förstår inte hur Georg bar sig åt. Han fixade det ju!







Nu tar jag rast och vila men jag ger inte upp. I morgon blir det en ny dag - och den är min!Jag tar kameran och går bland alla linnéorna, som just slagit ut, allt medan vattenledningsvattnet sprids över jordgubbsplantor, vattenmätare och annat i trädgårdslandet.
Skriven av Håkan Jutterdal

Skriv kommentar:
OBS: Du måste logga in för att kunna posta kommentarer

Nyinflyttad?

Är du nyinflyttad i Malexander socken?

Ta kontakt med oss i Byalaget så väntar en välkomstpresen!

Mvh Byalagets styrelse.

Närtrafik

Beställ kompletterande resa till eller från Boxholm.

Beställningstider
Vardagar 09.00-12.30 samt
17.00–22.00
Lördag och söndag 09.00-17.00

Beställ resan på tel 077-171 10 20 minst 2 timmar innan. Pris 45 kr. (2017-06-25)

Obs: Önskad tid kan ändras med upp till 30 min för att samordna med andra resenärer. Dock garanteras en senast framme tid.

Mer info på Östgötatrafikens hemsida

Frågan

Vart åker du helst för att handla mat?
Antal svar 43473 st » Se resultat
Copyright © 2024 Malexanders Byalag | Ansvarig utgivare: Gunnar Malgeryd