Var god vänta - sidan laddar
Loading
Tiden varierar beroende på vilken typ av internetuppkoppling du har samt om du laddar upp bilder eller dokument.

Malexanderbloggen

Pensionärsprevilegier

Publicerad: lördagen den 7 april klockan 14:17

Vi har varit i Malexander med besök hemmavid ett par dagar den här veckan. Kyla blandad med skön sol och med växter som verkligen ville visa sig.

I måndags besökte jag en lokal utvecklingsgrupp i Kinda. Entusiasm och "verkstadsanda" präglade den gruppen. Kinda var en av de tre kommuner i länet som nappade på erbjudandet att - med ganska rejält ekonomiskt bistånd från Leader - arbeta fram en lokal utvecklingsplan med målet att minst ett nytt företag skulle startas genom gruppens försorg. Dagen efter var jag med på en presentation av ett mobilsamåkningsprojekt, som startades i Växjötrakten men som nu hittat intressenter på flera platser i landet. Båda aktiviteterna har sitt ursprung i Hela Sverige Ska Leva Östergötland.



Trana vid Danskebo


En kväll gjorde vi en tur med bilen. Vi såg många djur och vackra färger, bl.a. tranor vid Danskebo, en under flera minuter blick stillastående råbock vid Skärlunda, en bedårade solnedgång över Skalludden och sångsvan, gräsand och knipa i en vattensamling långt inne i skogarna, där isen ännu inte släppt fästet ordentligt.



Solnedgång över Skalludden



Knippar - långt inne i skogarna


Några timmar på Tobergen gav mig dagen därpå jobbiga klättringar men nya vinklar och utsikter att föreviga med kameran. Malexander kyrka - alltid lika vacker varifrån man än ser den, Fläskholmen med bakomliggande Marek och Ekäng framstår som riktiga pärlor - dygnet runt omgärdade av Sommens klara, djupa vatten.



Malexander kyrka



Fläskholmen med Marek i bakgrunden


Upplevelser, som inte ska förringas är djuren utanför köksfönstret, ekorren - som tagit våra vindsutrymmen i besittning, haren som då och då mumsar i sig av solrosfrön och alla fåglarna - bofink, korsnäbb, domherre, talgoxe, blåmes m.fl.



Ekorre - mumsande på solrosfrön



Glad Påsk från domherren!


Gårdagens Stabat Mater-konsert i Hägerstads kyrka och så väderbakslaget i natt. Bakslag? Det är ju omslag som hör våren till - och påskaftonens promenad runt Axsjön var riktigt härlig.



Pulsande såväl in- som utvärtes tack vare väderomslag! 


I morgon tjänstgör jag som kyrkvärd hemma i Skäggetorp.


Glad Påsk!

Skriven av Håkan Jutterdal

Skriv kommentar:
OBS: Du måste logga in för att kunna posta kommentarer

Nyinflyttad?

Är du nyinflyttad i Malexander socken?

Ta kontakt med oss i Byalaget så väntar en välkomstpresen!

Mvh Byalagets styrelse.

Närtrafik

Beställ kompletterande resa till eller från Boxholm.

Beställningstider
Vardagar 09.00-12.30 samt
17.00–22.00
Lördag och söndag 09.00-17.00

Beställ resan på tel 077-171 10 20 minst 2 timmar innan. Pris 45 kr. (2017-06-25)

Obs: Önskad tid kan ändras med upp till 30 min för att samordna med andra resenärer. Dock garanteras en senast framme tid.

Mer info på Östgötatrafikens hemsida

Frågan

Vart åker du helst för att handla mat?
Antal svar 43473 st » Se resultat
Copyright © 2024 Malexanders Byalag | Ansvarig utgivare: Gunnar Malgeryd