Var god vänta - sidan laddar
Loading
Tiden varierar beroende på vilken typ av internetuppkoppling du har samt om du laddar upp bilder eller dokument.

Malexanderbloggen

Ekorrliv 2012

Publicerad: söndagen den 17 juni klockan 18:00

Har en stark känsla av att det bara är början jag har att berätta om nu!



Under hela våren har en ekorre rusat upp för altanväggen och upp till vår vind. Det omsorgsfullt uppsatta insektshindret, ett plastnät, blev lätt för ekorren att forcera. För säkerhets skull har jag inspekterat vindsutrymmet och konstaterat: Konstigt här verkar inte finnas några ekorrar. Men idag............



Det började vid frukost, då två av våra barnbarn med föräldrar blev sysselsatta med en ekorres idoga arbete i vår kompost. Den samlade ihop torkat gräs, tog det i munnen, rullade ihop det till bollar och sprang iväg med det under vedskjulet. Det blev många bollar som forslades samma väg och vi anade att det skulle få en fortsättning.



Inte förrän barnbarnsbesöket var över - när vi satte oss till ro (!) på altanen - började det. Ekorren kom upp till oss på altanen och gick oss mycket nära. Vi tog för säkrast att stänga dörren in till huset. Ekorren hoppade runt omkring oss och så här efteråt förstår vi: Den markerade att vi skulle flytta på oss!



Hur har Ni det där uppe?



Jo tack, vi är här!



Kommer Du inte snart?



Här  är jag!



Här kommer den första!



Den andra!



...och till sist den fjärde!


Helt obekymrad om vår närvaro genomförde hon, ekorrmamman, sin planering. Hon gav helt plötsligt ifrån sig sitt karaktäristiskt kluckande läte. Mellan altanvägg och takfot visade sig då fyra ekorrungar, tre mer världsvana än den fjärde. Mamman sprang ut på gräsmattan och "kluckade" ännu mer. När kluckandet inte gav önskat resultat rusade hos helt sonika uppför väggen och in genom hålet i plastnätet. Ut kom hon med den ena ekorrungen efter den andra - transporterande dem alla var för sig de trettio metrarna till vedskjulet. Hon höll ungarna med munnen i magskinnet och ungarna omfamnade henne med fötter och svans. Förflyttningen ner och till vedskulet tog bara någon minut per unge.



Det blev en härlig upplevelse och på ett sätt var det nog bra att barnbarnen hunnit åka hem?



Nu väntar vi på en fortsättning och den kommer förhoppningsvis barnbarnen att få uppleva när de kommer hit på sommarlov om några dagar.

Skriven av Håkan Jutterdal

Skriv kommentar:
OBS: Du måste logga in för att kunna posta kommentarer

Nyinflyttad?

Är du nyinflyttad i Malexander socken?

Ta kontakt med oss i Byalaget så väntar en välkomstpresen!

Mvh Byalagets styrelse.

Närtrafik

Beställ kompletterande resa till eller från Boxholm.

Beställningstider
Vardagar 09.00-12.30 samt
17.00–22.00
Lördag och söndag 09.00-17.00

Beställ resan på tel 077-171 10 20 minst 2 timmar innan. Pris 45 kr. (2017-06-25)

Obs: Önskad tid kan ändras med upp till 30 min för att samordna med andra resenärer. Dock garanteras en senast framme tid.

Mer info på Östgötatrafikens hemsida

Frågan

Vart åker du helst för att handla mat?
Antal svar 43473 st » Se resultat
Copyright © 2024 Malexanders Byalag | Ansvarig utgivare: Gunnar Malgeryd